Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Bert Dirrix Architect van het Jaar 2015

Spoorbouwmeester Bert Dirrix - Architect van het Jaar 2015
Geplaatst op

Spoorbouwmeester Bert Dirrix is vrijdag 18 december verkozen tot Architect van het Jaar 2015.  Volgens de jury voldoet Dirrix aan bijna alle acht thema’s op basis waarvan kandidaten voor de prijs waren geselecteerd.

De jury (bestaande uit Carel de Reus, Klaske Havik en Jeroen van Schooten) prees zijn onbetwiste vakmanschap, consistente oeuvre met grote betekenis voor de stedelijke ruimte, inventieve omgang met het gebouwde erfgoed, stabiel ondernemerschap, maatschappelijke betrokkenheid en generositeit.

Uit het juryrapport:
“Naast zijn dagelijks werk in de architectuur heeft Dirrix altijd een grote betrokkenheid gehad bij de maatschappij en bij het architectuuronderwijs, vandaar dat de jury juist hem als persoon heeft gekozen als laureaat.”

“Op ontelbare plaatsen voerde hij supervisie over grote stedelijke projecten, waarin hij zelf een kleiner gebouwd aandeel had, hij nam deel in welstandscommissie en kwaliteitsteams, vervulde bestuurlijke rollen in commissies en het architectuurcentrum en hij nam plaats in nationale en internationale jury’s. Sinds dit jaar vervult hij ook nog de belangrijke rol van Spoor­bouwmeester.”

Kijk hier voor het filmpje met de juryleden.

Architectenwerk
Architectenwerk organiseert dit jaar voor de 9e maal de Nederlandse Architect van het Jaar Prijs. Met als belangrijkste doel om - naast hun al gekende projecten - met name de hoogwaardige en professionele kwaliteit van de Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek. Aan de prijs Architect van het Jaar is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Alcoa Architectuursystemen.

www.architectenwerk.nl / www.architectenweb.nl

fotografie: Sonia Mangiapane

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank