Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Ben jij de landschapsarchitect die het station toegankelijk maakt?

Geplaatst op

Het is een groot goed dat de Nederlandse stations zo zijn ontworpen en gemaakt dat het openbaar vervoer voor nagenoeg iedereen is, ook als je minder mobiel bent.

Begin 2012 heeft ProRail opdracht gekregen van het Ministerie van I&M om de scope van het programma Toegankelijkheid uit te breiden, zodat in de toekomst alle stations voor iedereen zijn.

Binnen het deelprogramma Bereikbaarheid Perron moeten aanvullend 193 stations zijn voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Deze opdracht wordt de ‘Aanvullende Scope’ genoemd. Tevens was het de opdracht van het Ministerie om in overleg met de gebruiker en de beheerder een keuzemodel vast te stellen voor de keuze lift of hellingbaan. Het keuzemodel is intussen vastgesteld en daar zijn voor de 193 stations de voorkeursoplossing bepaald.

Dit heeft geresulteerd in de scope van een contract, namelijk hellingbaanaanpassing(en) op 38 stations over het hele land.

Voor dit contract is ProRail op zoek naar een aannemer die verantwoordelijk wordt voor het ontwerp, de inpassing en de realisatie van deze hellingen. Omdat het belangrijk  is dat dit met veel zorg en aandacht voor de reizigers, het station en de omgeving wordt uitgevoerd, wordt aan de aannemer gevraagd een samenwerking aan te gaan met een landschapsarchitect die van het begin tot aan het eind onderdeel uitmaakt van het ontwerp- en realisatieteam.

Vooral op de kleine, vaak landelijk gelegen locaties kun je met een zorgvuldig ontworpen en gemaakte helling niet alleen fysiek, maar ook ruimtelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het station en de omgeving.

 

Geïnteresseerd?

Hier vind je de uitvraag op Tenderned:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/11b02cff23b5a85a3fa4b0ea46ff3876/pageId/D909C/huidigemenu/aankondigingen/cid/51852/cvp/join#

 

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank