Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Jaarbericht 2015

Geplaatst op

Van Utrecht tot Amsterdam Amstel, van Amsterdam RAI tot Den Haag, van Breda tot Arnhem en van Zwolle tot Groningen: 2015 was met de vele projecten een inspirerend jaar. Van zo’n jaar doen we graag verslag.

Als we naar 2015 kijken, zien we dat op alle plekken waar geïnvesteerd is in beleving en ruimtelijke kwaliteit, dit nu ook zichtbaar is en na jaren van ontwerpen en bouwen enorm wordt gewaardeerd door de gebruikers en de omgeving. We zien het resultaat van de goede samenwerking tussen NS, ProRail, Bureau Spoor­bouwmeester, de diverse betrokken en vervoerders; op alle plekken waar we verbinden en samenwerken komt dat het resultaat merkbaar ten goede.

Meer dan een terugblik

Net als in andere jaren is dit jaarbericht meer dan een overzicht van werkzaamheden en resultaten. Dit jaar bevat het jaarbericht het essay Bestemming Station. Het is het verslag van een rondreis langs veertien stations die exemplarisch zijn voor het werk van ons bureau in 2015. Het leidt de reiziger langs een grote variëteit aan opgaven: van de grote stations van Breda, Utrecht en Arnhem tot de kleinere maar niet minder belangrijke stations van Doetinchem, Amsterdam RAI en Amsterdam Amstel. Onderweg passeren diverse spoorse programma’s: van Prettig Wachten en enkele kleinschalige kunsttoepassingen tot OV SAAL en de nieuwe stationsoutillage. Ook bevat het jaarbericht twee tekeningen van Jan Rothuizen: een over het reizen per trein en een over het nieuwe Arnhem Centraal.

De nieuwe opgave

Het afgelopen jaar was bijzonder. Steeds meer stations waar afgelopen jaren hard aan gewerkt is werden in 2015 opgeleverd of gingen een finale fase in. En ofschoon de stationopgaven zullen veranderen, liggen er vele nieuwe projecten al weer in het verschiet; Bij de Nieuwe Sleutelprojecten ( ’s) verschuift de aandacht meer en meer van het station naar de omgeving. Ook is het de komende jaren de beurt aan de kleine en middelgrote stations waar (omvangrijke) herbestemmings- en transformatieopgaven aan de orde zijn. Wij vinden dat je met recht zou mogen spreken over ‘De Nieuwe Opgave’. Een opgave waar we de komende jaren met veel vertrouwen aan willen werken samen met al onze partners.

In de rechterkolom vind je het Jaarverslag 2015.

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank