Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Spoorbeeld centraal in de nieuwe huisstijl

Geplaatst op

Vanaf juli 2012 voeren we de nieuwe huisstijl. Hierin staat het Spoorbeeld centraal. Spoorbeeld is het kader waarbinnen Bureau Spoor­bouwmeester al zijn werkzaamheden verricht. Met de nieuwe website en de nieuwe huisstijl wil Bureau Spoor­bouwmeester het vormgevingsbeleid van het spoor beter maken. 

Het lettermerk Spoorbeeld is opgebouwd uit ‘losse’ elementen die samen de letters en het lettermerk vormen. De gedachte hierachter is dat het Spoorbeeld overkoepelend is, van detail tot geheel, van onderdeel tot herkenbare eenheid. Dit heeft zich vertaald tot een modulaire vormtaal waarbij de elementen als bouwstenen op een vierkant grid geplaatst worden.

Vanuit de wens om helder en transparant te communiceren en het duidelijk te maken voor de mensen die met Spoorbeeld werken, is voor segmentatie gekozen. Het Spoorbeeld heeft één gezicht maar communiceert op drie niveaus. Dit zijn Beleid, Bureau Spoor­bouwmeester en Inspiratie. Deze niveaus zijn herkenbaar en duidelijk van elkaar te onderscheiden. Een document, behorend tot Beleid maakt onderdeel uit van de visie, en van het Spoorbeeld. Inspiratie biedt een interessant beeld van de achtergronden van de ontwerpopgave voor het spoor en is daarom een ondersteunend onderdeel op de website geworden. De stationary zoals brief, visitekaartje en het jaarbericht behoren bij Bureau Spoor­bouwmeester.

 

Even geduld aub, u wordt doorgestuurd naar de beeldenbank